tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mamman mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka



Nopeimmat ovat varmaan ehtineet jo poimimaan kesän ensimmäiset mustikat, minä kävin mamman pakastimella! Omat mustikat on syöty jo ajat sitten! Tämä on tuttu ohje, mutta niin hyyyvä! Ohje pyöreään piirakkavuokaan. Tuplaa pohja ja tee pellillinen niin jää jotain vierasvaraakin... :)

150g margariinia tai voita
1 3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk kermaviiliä tai jugurttikin käy
2-3 dl mustikoita
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää muna ja viimeisenä jauhoseos, johon leivinjauhe on sekoitettu. Voitele pyöreä vuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoihin. Lisää päälle mustikat. Sekoita muut täytteen aineet kulhossa lusikalla ja kaada lopuksi piirakan päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 20-30 min tai kunnes reunat ja pohja saavat väriä.

1 kommentti:

  1. Eilen leivoin tällä ohjeella mustikkapiirakka. Erittäin hyvä ja helppo ohje. Suosittelen kokeilemaan:)

    VastaaPoista