keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ruisleipäkukko


Kesän lomareissulla Kuopiossa maisteltiin Hanna Partasen tekemää kalakukkoa, joka on niin hyvää! Mutta vielä parempaa on tämä itsetehty ruisleipäkukko, joka on täytetty isäni itse pyydystämillä muikuilla, pekonilla ja voilla. Muuta et tähän herkkuun tarvitsekkaan. Jos joku kuvittelee kalakukon tekemisen työlääksi, kokeilepa tätä! Helppoa ja hyvää!

1 pkt Vaasan ruisrevittyä leipää (4 leipää)
800 g muikkuja
1 pkt pekonia
voita
suolaa

Huuhtele ja valuta kalat. Leikkaa peratuista (pää ja sisälmykset poistettu) kaloista pyrstöt pois. Voitele leivät voilla. Lado ensimmäisen leivän päälle 1/3 osa kaloista, ripottele kevyesti suolaa ja levitä päälle 1/3 pekonista. Laita seuraava leipä päälle ja jatka samalla tavalla. Kala-pekonikerroksia tulee siis kolme. Päällimmäiseksi leipä. Kääri kaksinkertaiseen folioon tiiviisti. Paista 200 asteisessa uunissa tunti. Alenna lämpöä 150 asteeseen ja paista vielä 3 tuntia. 

Käy kurkkaamassa vielä aitoa kuopiolaista kalakukon naatintaohjetta ;-)

2 kommenttia:

  1. Moikka! Leivonnan ohessa, heitän sulle haasteen, joka löytyy blogistani :)

    VastaaPoista
  2. This blog is fantastic. That's not really a really huge statement, but its all I could come up with after reading this. Linen shirts

    VastaaPoista